کمک هوش مصنوعی به تشخیص دقیقتر سکته قلبی
اگر در اورژانس با بیمار درد قفسه سینه مواجه شوید چه میکنید؟ قاعدتا اگر مشکوک به حمله قلبی باشیم، تست تروپونین میگیریم و باید این کار چند مرتبه تکرار شود تا تغییرات آن را مشاهده کنیم. مشکل این روش این است که برخی بیماران بیش از حد در اوژرانس بستری میشوند و تختها را اشغال میکنند. از طرف دیگر برخی بیماران با افزایش تروپونین، واقعا دچار سکته نشدهاند.
حالا هوش مصنوعی به کمک شما آمده (البته هنوز نه، اما در آینده نزدیک میآید!) نتیجه یک پژوهش جذاب که چند روز قبل در ژورنال نیچر منتشر شده نشان داده میتوان نتیجه تست تروپونین نخست بیمار را به یک مدل هوش مصنوعی داد و در کنار آن اطلاعات تکمیلی شامل: سن، جنس، سوابق پزشکی، زمان شروع بیماری و نتیجه EKG را به مدل کامپیوتری اضافه کرد و هوش مصنوعی به شما یک عدد بین ۰ تا ۱۰۰ اعلام خواهد کرد که چقدر احتمال سکته قلبی در این شخص وجود دارد.
معلوم شده نظر هوش مصنوعی سبب میشود میزان ترخیص بیمارانی که احتمال سکته قلبی در آنها پایین است، دو برابر مدل فعلی باشد که توسط پزشکان اعمال میشود. ضمن اینکه هوش مصنوعی بیماران پرریسک را نسبت به خود پزشک با دقت بیشتری کشف میکند!
این هوش مصنوعی به گونهای طراحی شده که اگر نتیجه تستهای بعدی تروپونین را هم در اختیارش قرار بدهید، احتمالاتش را با یافتههای جدید بهروز میکند.
در وضعیت فعلی که به آن threshold approach گفته میشود، پزشکان بر اساس تغییرات تروپونین احتمال سکته را بررسی میکنند. اما در این روش از هر ۴ نفری که افزایش تروپونین داشتهاند، فقط ۱ نفر واقعا دچار سکته شده.
اما در تشخیص با هوش مصنوعی نشان داده شده که از هر ۴ نفری که دارای ریسک بالا تشخیص داده شدهاند، ۳ نفرشان واقعا سکته کردهاند.
برای آموزش این هوش مصنوعی از اطلاعات ۱۰ هزار بیمار سندرم حاد کرونری (ACS) کمک گرفته شده و سپس نتایج با ۱۰ هزار بیمار دیگر در شش کشور جهان تطبیق داده شده است.