دستگاهی برای نظارت بر مغز و کنترل میزان دارو هنگام بیهوشی

هیچ پزشکی نمیخواهد بیمارش حین جراحی بیدار شود! این اتفاق میتواند منجر به درد و ناراحتی شدید برای بیمار شده و همچنین عوارض جانبی جدی بههمراه داشته باشد.
گاهی اوقات استفاده بیش از حد از مواد بیحسکننده میتواند مضر باشد. برای مثال، افراد مسن با شرایط شناختی مانند زوال عقل یا زوال شناختی مرتبط با سن ممکن است در معرض خطر بیشتری برای گیجی پس از عمل باشند. مطالعات همچنین نشان میدهد که دورههای طولانی استفاده در کودکان خردسال ممکن است باعث مشکلات رفتاری شود. بنابراین «هرچه کمتر از آنها استفاده کنیم، بهتر است».
به طور معمول، دوز ماده بیهوشی بر اساس اندازهگیریهای بدن مانند وزن و سن تعیین میشود. اما این محاسبه یک علم دقیق نیست. هیچ رابطه واضحی بین دوز و احتمال بیهوشی کامل بیماران وجود ندارد. بنابراین، متخصصان بیهوشی برای اطمینان از اینکه بیمارانشان بیهوش میمانند، مقادیر بیشتری را تجویز میکنند.
راون و همکارانش دستگاهی را برای انجام این کار برای متخصصان بیهوشی توسعه دادند.
این دستگاه جدید میتواند به متخصصان بیهوشی کمک کند تا دوز مناسب دارو را پیدا کنند. این دستگاه فعالیت مغز را در حین بیهوشی بررسی میکند و دوز دارو را به طور خودکار تنظیم میکند تا بیمار در سطح مناسبی از بیهوشی قرار داشته باشد.
تیم تحقیقاتی ۹ آزمایش با دو میمون انجام دادهاند ابتدا به مدت نیم ساعت بیهوشی به صورت دستی تجویز شده. سپس آنها اجازه دادند تا سیستم ارائه خودکار به مدت ۱۲۵ دقیقه کنترل را به دست بگیرد. در هر ۹ آزمایش، سیستم به طور دقیق میمونها را بین یک آرامبخشی سبکتر و یک خواب عمیقتر که هر کدام ۴۰ یا ۴۵ دقیقه طول میکشید، جابجا کرد.
این دستگاه هنوز در مراحل اولیه توسعه است، اما پتانسیل زیادی برای بهبود ایمنی و اثربخشی بیهوشی دارد. اگر این دستگاه بتواند در انسانها نیز به طور موفقیتآمیزی مورد استفاده قرار گیرد، میتواند به کاهش عوارض جانبی بیهوشی و بهبود تجربه بیمار کمک کند.
دستگاه جدید اولین نمونه از نوع خود نیست. برخی از دستگاه های موجود، که برای استفاده در ایالات متحده تایید نشدهاند، می توانند یک مقدار واحد از داروی از پیش تعیین شده را توزیع کنند.
اما نسخه جدید Goldilocks، که بر اساس بازخورد مغز عمل میکند، کمی شبیه خلبان خودکار هواپیما است. درست مثل اینکه خلبان خودکار برای کمک به خلبان در پروازهای طولانی لازم است، دستگاه نظارت بر مغز میتواند در جراحیهای طولانیمدت، خطر بیدار شدن بیمار و عوارض جانبی بیهوشی مثل هذیان پس از عمل را کاهش دهد.
این به این معنی نیست که خلبان میتواند کارش را کنار بگذارد. اما ماشینها نیازی به خواب و به دستشویی رفتن ندارند، بنابراین دستگاه جدید ابزار بسیار مفیدی است زیرا ضعفهای انسانی را جبران میکند.