بازسازی موسیقی پینک فلوید با کمک تحلیل امواج مغزی
پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا میگویند توانستهاند با تحلیل امواج مغزی افرادی که به موسیقی گوش میکردهاند، آهنگ اصلی را بازسازی کنند. آنها در این تست از آهنگ مشهور The Wall گروه پینک فلوید استفاده کرده و میگویند این نخستین بار است که توانستهایم با تحلیل امواج مغزی، یک موسیقی را بازسازی کنیم.
پیش از این پژوهشهای زیادی در مورد ذهنخوانی با کمک تحلیل فعال شدن بخشهای مختلف مغز انجام شده، اما اکثر آنها با کمک fMRI انجام میشود که وسیله بزرگی است و در آن باید شخص داخل تونل مغناطیسی دستگاه قرار بگیرد.
اما در ثبت امواج مغزی با روش EEG تعداد زیادی سنسور به نقاط مختلف سر افراد متصل میشود و فرایند ثبت امواج از نظر تجهیزات مورد استفاده بسیار سادهتر است. همین چند هفته قبل هم در مورد یک حق اختراع اپل صحبت کردیم که در آن هدفونهای ایرپاد به امکان ثبت امواج مغزی مجهز میشوند.
البته در این پژوهش خاص، از تحلیل امواج مغزی ۲۹ شخص استفاده شده که داخل بافت مغزشان به خاطر ابتلا به صرع، الکترود کار گذاشته شده و به همین خاطر امواج ثبتشده بسیار دقیقتر بوده و به همین خاطر امکان استخراج موسیقی از آنها فراهم شده است.
نکته بعدی هم این است که فرایند تحلیل امواج مغزی شرکتکننده از سال ۲۰۱۷ شروع شده مدت زیادی زمان برده تا الگوریتم بتواند موسیقی را استخراج کند و حاصل این پژوهش در نهایت روز گذشته در ژورنال PLOS Biology منتشر شده است.
محققان امیدوارند در آینده بتوان یک راهکار ارتباطی برای افرادی فراهم کرد که توانایی ارتباط با محیط ندارند. البته با پیشرفتهای بیشتر میتوان روی استفاده عمومی از این فناوری هم حساب باز کرد و احتمالا امواج مغزی یکی از ابزارهای کلیدی ما در کنترل ابزارهای دیجیتالیمان خواهد بود.
https://consumer.healthday.com/brain-development-2663084996.html