کاربرد حلقههای هوشمند در تشخیص ابتلا به بیماری
استفاده از حلقههای هوشمند به تدریج در حال فراگیر شدن است و برخی کاربران آنها را به ساعت هوشمند ترجیح میدهند. بهاین خاطر که پوشیدنشان هنگام خواب راحتتر است و ضمنا سنسورهایشان در برخی موارد مانند تشخیص ضربان قلب یا کیفیت خواب نسبت به ساعت هوشمند دقیقتر عمل میکنند، چون تماس بیشتری با پوست دارند.
یکی از برندهای پیشگام در تولید حلقههای هوشمند شرکتی به نام اورا (Oura) است و تاکنون چندین پژوهش در مورد کاربرد این حلقه در تشخیص بیماریها انجام شده.
اکنون نتیجهی یک پژوهش تازه مدعی است که این حلقه میتواند به تشخیص بیماری افسردگی کمک کند. بر اساس این مطالعه، میان تغییرات دمای بدن و افسردگی ارتباط وجود دارد و افراد مبتلا به طور کلی نسبت به دیگران کمی دمای بدن بالاتری دارند و ضمنا اختلاف دمای آنها هنگام خواب و بیداری هم کمتر از دیگران است. در کنار آن مشخص شده شدت علائم افسردگی هم با میزان افزایش دمای بدن مرتبط است.
پژوهشگران در این بررسی از حلقه هوشمند اورا استفاده کردهاند و در کنار آن از دماسنجهای عادی هم برای کنترل مجدد دما استفاده شده است. حلقهی هوشمند دمای بدن را به صورت اتوماتیک هر یک دقیقه یک بار اندازهگیری میکند و به همین خاطر نسبت به تغییرات آن بسیار حساس است. در کنار آن سنسورهایی هم برای اندازهگیری اکسیژن خون، بررسی کیفیت خواب و ضربان قلب دارد.
مدتی قبل هم یک پژوهش دیگر نشان داده بود که حلقههای هوشمند علائم ابتلا به بیماری (مانند کووید۱۹) را حدود ۳ روز پیش از مثبت شدن تست آزمایشگاهی تشخیص میدهند.
البته اورا تنها شرکتی نیست که حلقهی هوشمند تولید میکند و حدود یک ماه قبل هم شرکت سامسونگ حلقه هوشمند خودش را به نام گلکسی رینگ (Galaxy Ring) معرفی کرد که قرار است تا چند ماه دیگر به بازار ارائه شود و میتوانید یک ویدیوی کوتاه از معرفی آن اینجا ببینید: