روش تازهای برای تشخیص سرطان ۷ سال پیش از راهکارهای فعلی
سرطان در بدن انسان معمولا از یک سلول کوچک آغاز میشود و این سلول بهتدریج تکثیر شده و نقاط مختلف بدن را درگیر میکند.
در حال حاضر اکثر ضایعات سرطانی باید به تعداد حداقلی برسند تا توسط ابزارهای تشخیصی فعلی قابل تشخیص باشند. در چنین شرایطی معمولا میلیونها و حتی میلیاردها سلول سرطانی تشکیل شده که فرایند درمان را سخت میکند.
حالا یک تیم پژوهشی در دانشگاه آکسفورد میگوید ۶۱۸ پروتئین مختلف را شناسایی کردهاند که بهنوعی رد پای ۱۹ سرطان مختلف هستند و با بررسی وجود آنها در خون میتوان برخی از این سرطانها را هفت سال پیش از تشخیص شناسایی کرد!
پژوهشگران میگویند آنها متوجه شدهاند که این پروتئینها در مراحل بسیار ابتدایی تشکیل سرطان وارد جریان خون شده و کشف زودهنگام آنها به معنی امکانپذیر بودن درمان سرطان خواهد بود.
محققان زیادی در سراسر جهان روی موضوع تشخیص زودهنگام سرطان کار میکنند و در این موضوع پیشرفتهای قابل توجهی هم بهدست آمده است. برای مثال مدتی پیش در آپدیت ام دی در مورد یک تست خون به نام گالری (Galleri) صحبت کردیم که امکان تشخیص ۵۰ نوع سرطان را با ردگیری کدهای ژنتیکی سرطانها فراهم میکند.
البته هنوز در این مورد به بررسیهای بیشتری نیاز است. اما این امید وجود دارد که طی سالهای نزدیک با انجام تست خون بتوان بسیاری از سرطانها را در مراحل اولیه شناسایی کرد.