توضیحی برای عواقب شدید بروز تروما در دوران کودکی
بروز تروما در دوران کودکی میتواند باعث ایجاد عواقب جدی روانی در بزرگسالی شود. این نکتهای است که از سالها قبل شناخته شده اما علت دقیق آن مشخص نبوده است.
اینکه چرا ترومای کودکی تا این حد عارضه برجای میگذارد در حالی که تروماهای مشابه در بزرگسالی معمولا چنین عواقبی بههمراه ندارد؟
حالا یک علت مهم برای آن مشخص شده است: بهنظر میرسد توانایی بدن در پاسخ مناسب به استرس در دوران کودکی هنوز تکامل پیدا نکرده و در نتیجه واکنش شدیدتری از خود بروز میدهد. در دوران کودکی مکانسیمهای کنترل استرس هنوز به خوبی شکل نگرفته و بروز آن سبب عواقب جدی روانی میگردد.
در پژوهش انجام شده ۸۹ درصد افرادی که در کودکی دچار ترومای جدی شده بودند، در بزرگسالی دچار اختلالات افسردگی یا اضطرابی بودند و تنها ۱۱ درصد افراد دچار عواقب روانی بلند مدت نبودند.
پژوهش روی حدود ۳۰۰۰ نفر انجام شده که در دوران کودکی دچار تروماهای جدی مانند آسیبهای عاطفی، خشونت جسمی و یا سواستفاده جنسی شدهاند. مشخص شد که سطح کورتیزول و میزان التهاب در این افراد حتی در دوران بزرگسالی هم بالاتر از دیگران است.
ضمنا معلوم شده در این افراد، علاوه بر بالاتر بودن اختلالات اضطرابی و افسردگی، مشکلات جسمانی هم شیوع بیشتری دارد: میانگین وزن آنها بالاتر است، عادات غذایی ناسالم بیشتری دارند و همینطور بروز آسم، دیابت و بیماریهای قلبی عروقی هم بالاتر است.