استرس چگونه سبب افزایش تمایل ما به خوردن میشود؟
بسیاری اوقات در شرایط استرس به مصرف خوراکیها روی میآوریم و خوردن آنها واقعا حالمان را بهتر میکند. این رویکرد در انسان از سالها پیش شناخته شده، اما اکنون یک قطعه مهم دیگر پازل توسط پژوهشگران استرالیایی کشف شده است…
مشخص شده که مصرف خوراکیهای پُرکالری در مواجهه با استرس فقط در همان لحظه سبب افزایش وزن ما نمیشود و در ساختار مغزمان هم تغییری ایجاد میکند که هر بار بیشتر و بیشتر به این راهکار پناه میبریم.
در پژوهش معلوم شده که استرس سازوکار ایجاد احساس سیری در مغز را تحت تاثیر قرار میدهد و ما را به مسیری هدایت میکند که به غذاهای پرکالری و شیرین تمایل بیشتری پیدا میکنیم.
در شرایط عادی بعد از خوردن مقداری از یک غذای خوشمزه، احساس سیری میکنیم و میزان تمایل ما به مصرف میزان اضافه آن، کاهش قابل توجهی پیدا میکند. اما در این پژوهش مشخص شده که استرس سبب میشود این حس مغز سرکوب شود و بنابراین بهشکلی سیریناپذیر از مصرفش لذت میبریم.
نتیجه همه اینها اضافه وزن و چاقی خواهد بود. به همین خاطر پیشنهاد شده که تا جای ممکن استرس زندگی را کاهش دهیم و در صورت قرار داشتن در شرایط استرس، دسترسی خودمان را به خوراکیهای مضر محدود کنیم.
https://www.sciencedaily.com/releases/2023/06/230608120905.htm