تاثیر رژیم غذایی پدر روی اسپرم و سلامت فرزند
امروز نتیجهی پژوهش تازهای در ژورنال نیچر منتشر شده که یک بار دیگر بر یافتههای قبلی مهر تایید میزند.
این پژوهش هم در موشها و هم در انسان بهجمعبندی یکسانی رسیده: مصرف غذاهای پرچرب در موشهای پدر، و داشتن BMI بالا در مردان سبب میشود که فرزندان آنها مبتلا به اختلالات متابولیسمی شوند.
این پژوهش نشان داده که رژیم غذایی پدر سبب تاثیر روی اسپرم شده و برخی از RNAها را تغییر میدهد. در نتیجه فرزندان آنها دچار اختلالات متابولیسمی از جمله عدم تحمل گلوکز میشوند که پیشزمینهای بر دیابت است.
محققان میگویند رژیم غذایی مستقیما باعث تغییر محتوای ژنتیکی اسپرمها نمیشود. بلکه با تاثیر روی اپیژنتیک سبب بروز این وضعیت میشود.
به زبان ساده برخی اجزای پروتئینی و شیمیایی وجود دارند که به دیانای متصل هستند و در فعال و غیرفعال شدن ژنها تاثیرگذار هستند و تغذیه ما روی این فاکتورها تاثیرگذار هستند.
این پژوهش بیش از ۳۰۰۰ پدر و فرزند را هم از زاویه اپیدمیولوژی بررسی کرده و مشخص شده ۳۰ درصد فرزندانی که پدران آنها اضافه وزن دارند، به اختلالات متابولیسمی مبتلا هستند. ضمنا هرچه میزان اضافه وزن پدر بیشتر باشد، وضعیت متابولیسمی فرزند بدتر خواهد بود.
پژوهشگران این مطالعه میگویند اگر قصد بچهدار شدن دارید، لازم است طی آن دوران به کیفیت تغذیه و وزن خودتان توجه ویژهای داشته باشید تا مشکلات فعلی خودتان را به فرزندتان منتقل نکنید…